Kadir Özcan'ın Vefatı, Trabzonspor Camiasını Yasa Boğdu

PTT 1.Lig takımlarından 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın (61) vefatı, Trabzonspor camiasını yasa boğdu.
Bu haber 2013-10-22 21:00:37 eklenmiş ve 15501 kez görüntülenmiştir.

PTT 1. Lig takımlarından 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın (61) vefatı, Trabzonspor camiasını yasa boğdu.

Bugün akşam saatlerinde Söğütlü Beldesi'ndeki evinde aniden rahatsızlanan Özcan, yakınları tarafından çağrılan 112 Acil servis ambulansıyla Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Özcan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberin alan İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Trabzonspor'un ve milli takımın eski teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonsporlu ve 1461 Trabzonlu yönetici ve futbolcular ile spor camiasının temsilcileri ve yakınları Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne akın etti. Özcan'ın ani vefatı ile sarsılan yakınları ve Trabzon spor camiası, büyük üzüntü yaşadı.

1461 Trabzon Kulübü Başkanı Şaban Bülbül, hem 1461 Trabzon hem Türk futbolunun babasını kaybettiğini belirtti. Acılarının büyük olduğunu ifade eden Bülbül, "Bizim için her şeydi. Yöneticiydik, bize babalık, ağabeylik yapıyordu. Özellikle çocuklar babalarını kaybetti. Geride kalanlara uzun ömürler diliyoruz." dedi.

Özcan'ın kalp krizi sonucu vefat ettiğini söyleyen Bülbül, şöyle devam etti: "Önceden de rahatsızlığı vardı ama yürüyüşünü yapardı. Yemesine içmesine, her şeyine dikkat eden birisiydi Kadir hocamız. Ölüm... Ölümün zamanı ve yeri hiç belli olmuyormuş onu öğrendik. Allah gani gani rahmet eylesin, kalanlarına başsağlığı diliyoruz."

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Hami Mandıralı da, üzüntüsünün büyük olduğunu söyledi. Bugün Kadir Öncan'ın antrenmanını seyrettiğine değinen Mandıralı, "Bugün çok ilginç şeyler yaşadım. Bugün idmanını seyrettim, uzaktan bakıştık. İki saat önce ağabeylerim otelde onu konuştuk. Eve geldim ölüm haberini duydum. Nasıl tarif edilir, nasıl açıklanır bilemiyorum. Benim hep saygı duyduğum ve değer verdiğim büyüğüm, abim, canım, dostum arkadaşımdı. Kaybettik, üzüntülüyüz, başımız sağolsun." ifadelerini kullandı.

KADİR ÖZCAN'IN KARİYERİ

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 21 Haziran 1952 yılında doğan Kadir Özcan, futbola Trabzonspor alt yapısında başladı. Ardından Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Özcan, 1971-1980 yılları arasında Trabzonspor'da forma giydi. Bordo-mavili formayla 4 şampiyonluk yaşayan Özcan, 1980 yılında Zonguldakspor'a transfer oldu. Özcan, buradaki performansının ardından transfer olduğu Galatasaray'da sadece bir sezon oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Özcan, futbolcular kariyerinde 5 kez de A Milli takım forması giydi.

Jübilesinin ardından da futboldan kopmayan Özcan, antrenörlük kariyerine başladı. Özcan, sırasıyla Bulancakspor, Sökespor, Bafraspor, Ünyespor, Nevşehirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor (Yardımcı antrenör), Orduspor, Gümüşhanespor, Akçaabat Sebatspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Zonguldakspor, Kasımpaşa, Malatyaspor, Kartalspor ve Giresunspor takımlarını çalıştırdı. Özcan, sezon başında ise Mustafa Akçay'ın Trabzonspor'un başına geçmesinin ardından 1461 Trabzon'un başına getirilmişti.

Öte yandan, Özcan'ın cenazesinin yarın ya da ertesi gün toprağa verileceği belirtildi.

ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA